2013. december 10., kedd

Áldott,Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek !

“Karácsonyi ajándék tippek:



Az ellenségednek, megbocsájtás.
Az ellenfelednek, tolerancia.
A barátodnak, a szíved.
Egy vásárlónak, szolgálat.
Mindenkinek, emberszeretet.
Minden gyereknek, jó példa.
Önmagadnak, tisztelet.”
(Oren Arnold)





Kedves Ismerőseim, azok akik szeretnek, azok akik kedvelnek, azok akik épp hogy elviselnek, és azok akik ki nem állhatnak, szóval: mindenki :)

Álljunk meg egy röpke szóra, így Karácsony előtt, talán van még egy kis időnk egymásra, mielőtt belevetnénk magunkat a karácsonyi forgatagba, készülődésbe..

Lassítsunk egy kicsit, és tekintsünk vissza egy röpke percre.. mindenkinek vannak kétségei, félelmei, hiszen ezekben az időkben talpon maradni embert próbáló feladat.. mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ha másképp nem is, még a lehetetlent is bevállalva, de kihúzzuk magunkat az otthoni adósságcsapdából..

Ebből kifolyólag lett nekem is több száz ismerősöm, akikkel a "Folytassa Nővér, Külföldiában" oldalon hozott minket össze a sors.. Családanyák, családapák, egyedülálló fiatalok, akik arra kényszerülnek, hogy mindent hátrahagyva, gyakran 14-20 órákat nyomorogva egy kis buszban, mindig úton legyenek.. most hozzátok írom e pár sort...


A nap még elmegy valahogy.. reggeltől estig.. mert munka van.. a mindennapok megszokott monoton ritmusa lök előre.. mert nincs megállás, csinálni kell.. 

Ezért vagyunk itt.. de este.. mikor már visszavonulhatunk a keserű magányunkba, és csak nézzük a 4 falat.. a gondolataink már máshol járnak.. otthon, a családnál.. talán most ülnek ők is az asztalhoz..



ahhoz az asztalhoz, amit nem te terítettél meg.. és valaki hiányzik.. valakinek üres a széke.. csak gondolatban lehet velük ott.. maga elé képzeli a gyermekei arcát, akiknek lehet meg tudta venni azt a drága ajándékot, amiről otthon csak álmodozott, de istenem, milyen áron..




És akkor elmorzsol pár könnyet a szeme sarkából, megpróbál erősnek maradni, de van úgy, hogy ez nem megy..  Nem, ne fogd vissza magad, sírj csak nyugodtan, add ki magadból minden fájdalmadat, ontsd csak nyugodtan a könnyeidet.. tudjuk mit érzel..

Ennyi neked is kijár ezen a szent estén.. 

KARÁCSONY SZENT ESTÉJÉN..

Túl kell élned ezt a pár napot, menni fog, fel a fejjel.. talán jövőre úgy alakul a beosztásod, hogy nem kell az egereket magadban itatnod..talán…




De nem vagy egyedül, ugye tudod?! Mi veled érzünk, veled sírunk, és ha sokkal jobb nem is lesz, remélem megkönnyebbülsz kicsit tőle.. 



Boldog Karácsonyt neked kedves, magányos Folytassa Nővérke.. 




Boldog Karácsonyt nektek is Folytassa Nővérkék, nektek, akik olyan szerencsések lehettek, hogy a szeretet ünnepét együtt tölthetitek  a szíveteknek igazán fontos emberekkel.. Tudom, nektek sincs megállás, hiszen szentestén az ember a szívét kitenné az asztalra, csak hogy klappoljon minden..

Süttök, főztök, megállás nélkül, lehetőleg úgy, hogy mindenkinek a kedvére tegyetek.. 



Este pedig, egy csodát varázsoltok az asztalra. Addigra már  a gyerekek is felöltöztetik a karácsonyfát, lehet egyszer kétszer le is borul a földre, és a karácsonyfadísz ropog a talpuk alatt.. neked pedig ha 6 kezed lenne, az sem lenne elég. A párod meg lehet, hogy csak elvonult egy sarokba, és kényelmesen újságot olvas, rád hagyva a szentestei készülődés minden nyűgét baját..És akkor bepörögtök, talán mérgesek is lesztek.. de jusson eszetekbe, mennyire szívesebben takarítana  akár 100 leborult karácsonyfa után az a Folytassa Nővérke, akinek most, a szentestén, Karácsony szent ünnepén dolgoznia kell, remélhetőleg nem egy házisárkány mellett..



Aztán a terített asztalnál ülve elfelejtitek minden addigi bajotokat, mert együtt a család, csacsognak a gyerekek, amiről pedig azt hitted, hogy mindenkinek tetszeni fog, és ezért egy lavorral főztél belőle, a kutyának sem kell. De ekkor már ez sem érdekes.. mindegy..teljesen mindegy.. egyenek csak amit akarnak..

 ha akarják akkor egyék CSAK a süteményt… 


mert a lényeg az, hogy EGYÜTT VAGYTOK!



Mert már te is átélted a család nélküli ünnepeket, volt már részed neked is benne, itattad már te is az egereket.. és ekkor gondolj ránk…



Nézz körbe magad körül.. nézz bele a csillogó gyermekszemekbe, szorítsd meg a párod kezét, hiszen ott van melletted. Te megteheted.. Adj egy csókot az édesanyád öreg, munkában megráncosodott, téged óvó kezeire, és igen, ekkor gondolj ránk.  A többiekre, akik most is állják a sarat.. egyedül.. valahol Európában..mert lehet, hogy jövőre te sem ünnepelhetsz a családoddal.. de tudni fogod, hogy a családodon kívül más is gondol rád, és elmormolnak egy imát a magányosan ünneplő többiekért.. 

Áldott, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok a Folytassa Nővérkéknek, és minden kedves ismerősömnek! 





De elég volt ennyi a szomorúságból, most had jöjjön az "ereszd el a hajam" :) 
Mert tudunk mi eléggé lököttek is lenni ám, ugye nem kell ezt külön ecsetelnem ??


Egy rövidke kis videóval készültem a csoportnak, az adminok nevében :) Remélem velünk együtt örültök, nevettek, és Te is nevetsz, vagy csak mosolyogsz egy kicsit, kedves egyedül ünneplő Nővérke :)  
De a lényeg, hogy egy kicsit elfeledkezel a magányodról :) 








1 megjegyzés:

  1. Jaj, ezen most akkorát sírtam, hogy még a csuklás is rámjött. Pedig 1o.-e óta itthon vagyok

    VálaszTörlés