2013. június 15., szombat

Van a vita....

Van a vita... szükségszerű, mert nem vagyunk egyformák, ütközik a véleményünk..inkább vita legyen mint boksz. 



A vitának vannak alapvető törvényszerűségei, ami nélkül egyáltalán nem működik. 

Szükségeltetik hozzá a két vitatkozó oldal. Hogy most ebben az esetben melyik oldal hány főt számlál, az mellékes. 

Általában van a vitában egy MEGMONDÓ ember, akinek a szavára mind a két fél hallgat. Hiába mondja az egyik oldal azt az igazságot, amit később a MEGMONDÓ ember is kimondd, a másik oldal nem hiszi el azt, mert tele van előítélettel és haraggal a másik oldallal szemben.. és nem magyarok lennénk, ha csak úgy simán, igazat adnánk a partnerünknek, mert hát momentán ki nem állhatjuk.

Hogy miért hisznek a MEGMONDÓ embernek?? Mert pártatlan, nem ismeri a résztvevőket, és kerek perec kimondja, hogy mind a két fél hibázott...Ezért  hajlandó mind a két oldal elfogadni az ukázt. 




Eddig minden a megszokott séma szerint zajlik..nézzük csak, valahogy így.  

A két fél vitatkozik:

A mondja: - Igenis, nekem van igazam, a 1,5 %-os tej zsírosabb mint a 3,5%-os tej!

B mondja: - Nem, kérlek olvasd már el mi van a dobozon, hatóság által felügyelt termék, nem hazudhat a gyártó!  

A mondja: - Igenis, nekem van igazam, a 1,5 %-os tej zsírosabb mint a 3,5%-os tej!

Erre a partvonalról bekiabál valaki, hogy: 

Jolyjoker: A tehén segge szaros... 



Nnnnnna, valahogy így éreztem magam tegnap este, egy, a csoporton belül kialakult parázs vitánk közepette.. 

Mikor nem tudod már követni, mert gőzöd sincs, hogy mit miért mondd Jolyjoker.. és már mind a két fél elfogadta a tényeket, megnyugodtak a kedélyek, csak Jolyjoker nem tudja abbahagyni.. hogy miért?? 

Mert néha úgy érzem, vannak emberek, akik nem egy vitatéma mentén vitatkoznak, észérvekkel, hanem maga a VITA kedvéért bosszantják a hülyeségeikkel a többi embereket..


Félreértés ne essék, nem akarok megbántani senkit. De saját magatoknak tesztek rosszat azzal, ha egy vitában így reagáltok a dolgokra. Mert mindenki csak azt szűri le a vita után, hogy hűűűűűűűű de keményfejű és nehéz felfogású egy valaki.. 

A széllel és a törvénykezésekkel szemben pisálni nem szabad!! Mert törvényszerűen benneteket fog beteríteni, ha mégis ezt csináljátok..






Az egészségügyben pedig ez kifejezetten érvényes..egy emberélet nem egy porceláncsésze, hogy ha letörik a füle, akkor  majd megragasztom..vagy van neki másik, elégedjen meg eggyel.. ez kicsit többről szól. 

Megbecsülendő, amit a házi-ápolásban végeznek a kolléganők 24 órán keresztül, csak mint segédápolók, egy egyszerűbb képzés után, vagy pedig anélkül.. én is úgy dolgoztam mostanáig..

Hivatalosan még a mami tablettáit sem lenne szabad előkészítenem, csak egy családtag, vagy a Diakoni csinálhatja.. 

De ezen nincs semmi szégyellnivaló, ez a mi hivatásunk,  papír nélkül! Nem a papír teszi az embert, az igaz, de a papír dirigál!! 

Viszont az évtizedeket felölelő gyakorlatot, tapasztalatot, kórházi munkát kérem kicsit jobban respektálni, mert azt kell hogy mondjam, észben nem érünk fel hozzájuk!! És ez így igaz!! 

Ha legközelebb egy hivatásos nővértől tanácsot kapunk, vagy megfed minket, hogy lányok, ez nem így van, tessék egy kis fáradtságot venni, és ha már az ápoltadnak az a baja, akkor kicsit jobban tájékozottnak lenni, akkor nem kell csípőből visszatüzelni, mert nem a vadnyugaton vagyunk! Okító céllal teszik! 


Kicsit több tiszteletet, kérem szépen, ennek a nemes hivatásnak!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése